De Decker: ‘Vervoort kan moeilijk aanblijven als minister-president’

© brusselnieuws.be
29/01/2015

MR-zwaargewicht en Ukkels burgemeester Armand De Decker vindt dat Vervoort beter ontslag neemt als minister-president na zijn vergelijking van federale antiterreurmaatregelen met nazipraktijken.

“Rudi Vervoort heeft getoond hoe slecht het met zijn historisch besef gesteld is en ook hoe weinig hij zich bewust is van de gevoeligheden in de verschillende gemeenschappen die in Brussel wonen (…) tegenover hun geschiedenis”, zegt De Decker in L’Echo.

“Ik vind dat hij (Vervoort) moeilijk aan het hoofd kan blijven van deze regering, inderdaad”, zegt burgemeester van Ukkel, die ooit zelf nog kandidaat was voor het minister-presidentschap. De Decker was ooit ook nog minister in de federale regering.

De MR-politicus ontwaart achter de uitspraken van Vervoort een strategie om het moslimelectoraat aan de PS te binden. “Ik constateer dat de PS omwille van cliëntelisme binnen de milieus van buitenlandse oorsprong recruteert. Kijk maar hoe Philippe Moureaux de uitspraken van Vervoort steunt. Dat is symptomatisch."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni