De Brouckère heel weekend autovrij: 'Voorsmaakje voor heraanleg'

© brusselnieuws.be
02/10/2014

Dit weekend is het De Brouckèreplein en omgeving helemaal autovrij, vanwege de Nuit Blanche zaterdag en de aankomst van de Brussels Marathon zondag. Voor de marathon zijn ook andere delen van de stad zondagochtend afgesloten.

Het De Brouckèreplein, de Emile Jacqmainlaan, de Adolphe Maxlaan en een stukje van de Anspachlaan, zijn verboden terrein voor auto's van zaterdagochtend 6 uur tot zondagavond. Dat heeft de Stad Brussel laten weten in een persbericht.

Het gaat om een tijdelijke maatregel naar aanleiding van twee belangrijke evenementen dit weekend: de twaalfde editie van Nuit Blanche zaterdagavond, met film als thema, gevolgd door de aankomst van de Brussels Marathon zondag. Mensen wordt aangeraden om het openbaar vervoer te nemen of gebruik te maken van een alternatieve route.

Zaterdagavond alvast zorgde de afsluiting van de centrale lanen voor behoorlijk wat file. Het was voornamelijk aanschuiven vanaf het Fontainasplein, laat de politie Brussel-Stad/Elsene weten.

Grote evenementen
Volgens het stadsbestuur is de afsluiting van De Brouckère een voorsmaakje voor wat komen gaat met de geplande heraanleg van de centrale lanen en pleinen. Ter herinnering: De Brouckère moet volgens het masterplan van de Stad een open, stenen plein worden waar grote evenementen tot hun recht kunnen komen (zie plannetje onder dit artikel).

"Het De Brouckèreplein is de ideale plaats voor de aankomst van de Brussels Marathon en we denken eraan om in de toekomst nog andere grote sportevenementen naar het stadscentrum te halen", zegt schepen van Sport Alain Courtois (MR).

Touring meldt dat nog veel meer straten afgesloten zijn op zondag tot ongeveer 14 uur, vanwege de marathon. Naast het centrum gaat het ook om de Montgomerytunnels, de buurt van de Wetstraat en het Poelaertplein, het Vierarmenkruispunt en de Tervuursesteenweg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Sport, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni