diner studentenkot

Databank en label voor studentenwoningen

© brusselnieuws.be
07/07/2015

De Brusselse regering heeft een studentenhuisvestingsplan goedgekeurd. Dat omvat onder meer een kwaliteitslabel voor studentenwoningen, een centrale databank met het woningen aanbod en een sociaal verhuurkantoor voor studenten.

Het plan omvat tien maatregelen. Naast het label, de database en het sociaal verhuurkantoor, wil de regering ook werk maken van meer intergenerationele studentenwoningen.

Ook de eerder aangekondigde studentenwijken zit in het plan. Het gaat dan om een internationale studentenwijk binnen de oude rijkswachtschool die in de kazerne Fritz Toussaint en het Ommegangproject dat door de Université Saint Louis (130 woningen) gedragen wordt. Ook het Brik-project in de nabijheid van de LUCA-campus (de verbouwing van een gebouw met leegstaande kantoren gelegen in de Paleizenstraat), wordt vermeld.

Het plan komt er op initiatief van de bevoegde ministers Rudi Vervoort (PS) en Céline Fremault (CDH).

Vervoort benadrukt het belang van de toegang van kansarmen tot studentenwoningen, een aspect dat via het sociaal verhuurkantoor wordt uitgebouwd. Gemiddeld betalen studenten vandaag ruim 400 euro voor een kamer, kosten inbegrepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni