Dan toch een moestuin voor de Marollen - even verderop

SDS
© brusselnieuws.be
02/07/2014

Het lapje grond in de Marollen waarop buurtbewoners de afgelopen maanden een moestuin hadden aangeplant, wordt toch bebouwd. Dat heeft de eigenaar, de Stad Brussel, beslist. De buurt krijgt echter wel een moestuin even verderop.

Buurtbewoner Léonard Clarys startte in maart samen met enkele kinderen uit de wijk een moestuin op een perceel op de hoek van de Krakeelstraat en de Huidevettersstraat dat al jarenlang braak lag.

Maar op het terrein, dat eigendom is van de Stad, zullen in augustus vier sociale appartementen worden gebouwd. De buurt startte een petitie, en er werd ook een vergadering met de Brusselse burgemeester belegd.

Toch gaan de bouwplannen door, bevestigt Rebecca Overloop, voorzitster van sociale woningbouwmaatschappij Brusselse Haard, aan brusselnieuws.be. “Die plannen bestaan al heel lang”, zegt ze. “Het gebouw zal vier gezinnen huisvesten die samen met duizenden anderen op de wachtlijst voor een sociale woning staan.”

Dynamiek
Maar de Brusselse Haard wil de “dynamiek” die in de Marollen is ontstaan door de aangelegde moestuin zeker aanmoedigen en zocht daarom naar een oplossing voor de enthousiaste tuiniers.

Op de hoek van de Krakeelstraat en de Vanderhaegenstraat – “op enkele seconden van de oude locatie”, zegt Overloop – bestaat nu al een voetgangerszone, die in het kader van het wijkcontract zal worden opgeknapt. De Brusselse Haard gaat daar tussen de bomen moestuinbakken plaatsen, zodat buurtbewoners met groene vingers er aan de slag kunnen.

De huisvestingmaatschappij heeft een buurtvergadering gehouden waarop ze haar plannen uiteenvouwde. “Er waren iets van een veertig à vijftig mensen”, zegt Overloop. “Die waren allemaal laaiend enthousiast over dit plan.”

Léonard Clarys, de initiatiefnemer van de originele moestuin, was echter niet aanwezig. “Ik had gisteren wel een gemiste oproep van hem”, zegt Overloop. “Hij heeft me dus gebeld. Ik hoop dat we samen met de initiatiefnemers het plan voor de moestuin kunnen opzetten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni