Dakloze opgepakt voor vechtpartij en poging tot doodslag

© brusselnieuws.be
29/08/2014

De politie heeft donderdag in Jette een dakloze opgepakt die verdacht wordt van een poging tot doodslag. De verdachte werd opgepakt na een vechtpartij met een andere dakloze.

Dat meldt La Capitale.

De politie werd donderdag rond 14.30 uur opgeroepen naar een kraakpand in de Broustinlaan. Daar troffen de agenten een illegale dakloze aan die door een andere dakloze in elkaar was geslagen. Oorzaak van de ruzie was dat de dader dacht dat het slachtoffer de broer van de dader zou verklikt hebben in een drugszaak.

De agressieve dakloze zou volgens het slachtoffer ook de dader zijn van een poging tot doodslag in hetzelfde kraakpand op 9 juli. De eigenaar van het pand had toen geprobeerd om de krakers de toegang tot het gebouw te ontzeggen.

De agenten namen het slachtoffer van de vechtpartij mee voor verhoor. Omdat hij illegaal in het land is, kreeg hij van de dienst Vreemdelingenzaken een bevel om het grondgebied te verlaten.

Toen de politie met de man terug naar het kraakpand reed, trof ze daar de dader aan. Die probeerde er nog vandoor te gaan, maar kon ingerekend worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni