Dag 2 circulatieplan: minder verkeersdrukte

KH
© brusselnieuws.be
30/06/2015

Er zijn deze dinsdagochtend duidelijk minder verkeersopstoppingen in het gewest dan maandag, bij de startschot van het nieuwe circulatieplan van de Stad. "Maar voor echte conclusies is het nog te vroeg."

De verkeerssituatie op deze dinsdagochtend is relatief rustig. “Iets rustiger zelfs dan op een gewone dinsdag”, zegt de woordvoerster van Brussel Mobiliteit aan onze redactie.

Relatief rustig betekent onder meer dat de gebruikelijke file in de Leopold II-tunnel er nog steeds staat. En ook rond Schuman kleuren de verkeerssimulaties rood. De werken aan het metro- en treinstation zorgen daar lokaal voor extra drukte. Maar onder meer op het zuidelijke deel van de Kleine Ring rijdt het verkeer beduidend vlotter.

Heeft de automobilist zijn gedrag dan al drastisch aangepast op dag twee van het mobiliteitsplan? “Voor dat soort conclusies is het nog veel te vroeg. De files worden door heel veel factoren beïnvloed”, zegt woordvoerster Inge Paemen. “Gisterenochtend hadden we bijvoorbeeld een defect voertuig in de tunnel tussen Rogier en Kruidtuin.”

Ook de speciale periode van het jaar – theoretisch nog schooljaar maar wel in een week die ook vakantiedagen telt – kan meespelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni