Cultureghem organiseert tweede Mixtus Youth Festival

Benjamin Tollet
© Brussel Deze Week
18/06/2014

Op woensdag 25 juni vindt de tweede editie van het Mixtus Youth Festival plaats in de Abattoir. Met dit festival wil Cultureghem een podium bieden aan jong Brussels talent en een plek creëren om te feesten, te delen en plezier te maken.

Cultureghem heeft als doel een culturele, sociale, educatieve en sportieve dimensie toe te voegen aan de marktactiviteit van de Slachthuizen van Anderlecht en zet daarbij de enorme beschikbare ruimte van de overdekte markt en de kelders in om de sociale cohesie te versterken. De organisatie stippelt projecten op maat uit met oog voor de noden van scholen en andere educatieve, culturele en sociale organisaties uit de buurt.

Verder wil Cultureghem de Abattoirsite omvormen tot Urban Youth Zone waar Brusselse jongeren zich creatief en sportief kunnen uitleven, met als grootste uitgangsbord het Mixtus Youth Festival dat een springplank wil zijn voor jong artistiek geweld. Woensdag wordt er van 14 tot 17 uur gespeeld en gedanst tijdens workshops, daarna volgt een dansbattle met crews uit acht verschillende steden.

Om 19 uur opent het jeugdpodium waarop twintig groepen zullen strijden voor de eer en voor een plek op andere Brusselse festivals. Nadien zal een dj de dansvloer aanvuren. Vorig jaar kreeg Mixtus zevenhonderd jongeren over de vloer, voor de tweede editie gaat het festival voor het dubbel.

Mixtus Youth Festival

data: 25/06, 14 > 22.00

tickets: gratis

waar: onder de overdekte markt van de Slachthuizen van Anderlecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Muziek, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni