© Wikipedia

Courtois wil Justitiepaleis afdekken met zeil

© brusselnieuws.be
23/04/2014

Alain Courtois (MR), eerste schepen van de stad Brussel, wil een dekzeil over de gevel van het Justitiepaleis plaatsen. Hij onderhandelt daarover met privésponsors.

Courtois ziet de voorgevel van het Justitiepaleis graag bedekt met een zeil waarop een foto staat van het gebouw. Zo wil hij de stellingen die jaren geleden voor het gebouw geplaatst werden aan het oog onttrekken, schrijft La Capitale woensdag.

De schepen verwijst daarbij naar het gebouw op het Koningsplein waarin nu het Magrittemuseum is ondergebracht. Daar werd tijdens de renovatiewerken een dekzeil met daarop een Magritteschilderij geplaatst om het gebouw aan het oog te onttrekken.

De kostprijs zou een paar tienduizenden euro bedragen. De Brusselse schepen onderhandelt met mogelijke privésponsors en wil het project nog dit jaar rond krijgen.

De renovatiewerkzaamheden aan het Justitiepaleis op het Brusselse Poelaertplein begonnen in de jaren tachtig en zijn nog altijd aan de gang. Intussen zijn de stellingen al aan het roesten.

Het Brussels Gewest sleepte eerder de bouwheer - de federale Regie der Gebouwen - voor de rechter om te eisen dat de stellingen versterkt worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni