© MR

Courtois wil in 2022 EK Atletiek naar Brussel halen

© FM Brussel
25/11/2014

Brussel is kandidaat om het EK atletiek van 2022 te organiseren. Dat heeft schepen van Sport Alain Courtois (MR) bevestigd tijdens de uitreiking van de Gouden Spike in het stadhuis van Brussel.

Eerder heeft ook Wilfried Meert, organisator van de Memorial Van Damme, voorgesteld om het EK atletiek naar Brussel te halen. Courtois moedigt de Koninklijke Belgische Atletiekbond aan om een kandidatuur in te dienen, want dat kan hij zelf niet:

"Ik heb van de gelegenheid geprofiteerd om de atletiekwereld te zeggen dat de Stad de kandidatuur zal steunen zoals beloofd", aldus Courtois. Hij zou het EK atletiek dan willen organiseren in het Koning Boudewijnstadion, want het nieuwe nationale stadion zou niet over een atletiekpiste beschikken.

Courtois herhaalde ook dat hij de start van de Ronde van Frankrijk in 2019 naar Brussel wil halen. Een jaar later, in 2020 is Brussel al één van de dertien gaststeden waar het EK Voetbal georganiseerd zal worden. Daarvoor zal een nieuw nationaal stadion gebouwd worden, op Parking C nabij de Heizel.

De Gouden Spikes, prijs voor beste Belgische atleten van het jaar, waren overigens voor meerkampers Thomas Van der Plaetsen en Nafi Thiam. Van der Plaetsen is 23 en pakte brons in de zevenkamp op het WK Indoor in Polen. Hij herstelt op dit moment van kanker, en reageerde dan ook heel emotioneel op zijn prijs. Nafi Thiam is 20 en pakte ook brons in de zevenkamp, op het EK atletiek in Zürich.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni