© MR

Courtois hoopt op vijf EK-wedstrijden in nationaal stadion

© brusselnieuws.be
17/09/2014

Alain Courtois (MR), Brussels schepen van Sport, denkt dat Brussel tot vijf wedstrijden kan organiseren tijdens het Europees voetbalkampioen Euro 2020. Inclusief de openingswedstrijd en een kwartfinale.

Vrijdag maakt de Europese voetbalbond Uefa bekend welke dertien steden wedstrijden van Euro 2020 mogen organiseren. Courtois, drijvende kracht achter de Brusselse kandidatuur is alvast optimistisch. "We hebben een zeer positief rapport van de UEFA gekregen, hoewel we momenteel nog geen nieuw stadion hebben", zegt hij aan Sporza. Ik denk dus dat Brussel één van de dertien gaststeden zal zijn."

Brussel heeft drie belangrijke troeven, meent de schepen. "Ten eerste zijn we de hoofdstad van Europa. Ten tweede hebben we de ervaring van het EK 2000 en ten derde is er bijna elke week een Europese top in Brussel, die ervaring in organisatie hebben we dus ook."

"Als alles goed loopt, zullen er in Brussel vijf wedstrijden gespeeld worden tijdens Euro 2020: de openingswedstrijd, een kwartfinale en nog drie andere wedstrijden."

Drie consortia zijn nog in de running om het nieuwe stadion te bouwen op Parking C. Ten laatste op 15 januari 2015 valt de beslissing wie het wordt. In 2016 moeten de werkzaamheden aan het stadion beginnen, eind 2018 moet het opgeleverd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni