Alain Courtois2

Courtois: 'Geen vertraging voor stadion'

© FM Brussel
13/02/2015

Er komt geen vertraging bij de bouw van het nieuwe nationale stadion, zegt schepen van Sport in de stad Brussel Alain Courtois (MR). Hij reageert daarmee op de berichten over het noodzakelijke Vlaamse milieueffectenrapport voor het stadion.

Donderdagavond zei ruimtelijke ordeningsexpert Jan Parijs bij tvbrussel dat dat voor vertraging dreigt te zorgen. Een milieueffectenrapport opstellen duurt immers tot negen maanden.

Maar Courtois zegt dat daarmee altijd al rekening is gehouden. "Wij kennen de procedure en alle vergunningen die nodig zijn. Op het moment dat we het bouwproces lanceren, zijn er nog een paar vergunningen nodig, dat weten wij ook."

Ruimtelijk uitvoeringsplan niet nodig
Daarnaast is het stadion zo groot dat er mogelijk ook een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan moet komen. Iets dat meer dan negen maanden zou duren.

Zo'n ruimtelijk uitvoeringsplan is volgens Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) echter niet nodig, omdat er bij de opmaak van het plan al rekening is gehouden met een nieuw stadion.

"In de prognoses is altijd een mogelijk toekomstig stadion meegenomen", zegt Schauvliege nu bij tvbrussel.

Volgens de stad Brussel zit altijd nog alles op schema voor de start van de bouw van het stadion op de Heizel. En er is haast bij, want het nieuwe nationale stadion moet klaar zijn voor het EK van 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni