Conté op valreep nog naar Anderlecht, Vanden Borre blijft

© brusselnieuws.be
02/09/2014

Net voor het einde van de transfermarkt heeft voetbalclub Anderlecht nog een slag geslagen. Paars-wit plukte maandag de 23-jarige Ibrahima Conté weg bij Zulte Waregem. Verdediger Anthony Vanden Borre heeft zopas een nieuw akkoord bereikt met RSCA: hij verlengt zijn verblijf met 4 seizoenen.

Zulte Waregem heeft de prijs van de Guinese speler verlaagd, die absoluut nog tijdens de zomertransferperiode richting hoofdstad wilde vertrekken.

Anderlecht betaalt anderhalf miljoen voor Conté, met een bonus als de ploeg kampioen speelt (waarna het bedrag ongeveer rond de 2 miljoen zal liggen). Oorspronkelijk vroeg Zulte Waregem 3 miljoen euro.

Conté heeft maandag de gebruikelijke medische tests ondergaan. De Guineeër heeft een contract voor vier jaar ondertekend.

"Het is een droom om voor deze club te mogen voetballen. Het is de grootste club van België en zelfs in mijn thuisland kennen ze Anderlecht", zei Conté maandagmiddag bij zijn officiële voorstelling.

Ook verdediger Anthony Vanden Borre (26), een jeugdspeler van RSCA die na een paar moeilijke jaren anderhalf jaar geleden weer bij de club aan de slag kon, blijft bij Anderlecht. Hij verlengde zijn contract met vier jaar.

“De contractverlenging brengt rust. Ik heb teruggevochten en heb, dankzij de hulp van de club en mijnheer Van Holsbeeck, mijn beroep weer kunnen uitoefenen", zegt hij daar zelf over op de website van de club. "Mijn terugkeer als profvoetballer heb ik ook voor een groot deel te danken aan RSC Anderlecht."

Eerder deed Anderlecht ook al een recordaankoop met Steven Defour (FC Porto) en kocht het ook de Franse verdediger Maxime Colin (Troyes). Ook Colin werd maandagnamiddag officieel voorgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni