Conservatorium gedeeltelijk ontruimd

© brusselnieuws.be
02/10/2014

Een deel van het Koninklijk Conservatorium is ontruimd om veiligheidsredenen. Dat vernam de vzw Conservamus donderdag. De vereniging vraagt de verschillende regeringen om snel werk te maken van de beloofde renovatie.

Het ontruimde deel bevindt zich aan de achterkant van het gebouwencomplex in de Wolstraat. "We zijn van mening dat om veiligheidsredenen de toegang tot heel dit gebouw verboden moet worden", zegt de Regie der Gebouwen in een e-mail aan de Vlaamse en Franstalige directies van het Conservatorium.

"De ontruiming betekent dat de percussieklassen, fluitklassen en compositieklassen van het Conservatoire Royal de Bruxelles, de lokalen van de drukkerij en de ateliers van het Koninklijk Conservatorium Brussel en de etage van het Oxalys Ensemble niet meer toegankelijk zijn en dat noodoplossingen gezocht moeten worden", zegt de vzw Conservamus.

Andere ruimtes en gebouwen werden in het verleden reeds ontruimd waardoor vandaag ongeveer een derde van het gebouwencomplex afgesloten is omwille van hygiëne- en veiligheidsproblemen. "Deze situatie brengt het muziekonderwijs en de opleiding van de jonge muzikanten ernstig in het gedrang", klinkt het nog.

De broodnodige renovatie van het conservatorium laat al jaren op zich wachten. Bijna een jaar geleden sloten de betrokken regeringen wel een akkoord om de nodige fondsen opzij te zetten. "Ondanks de formele beslissingen en de urgentie en de naderende winter, zijn deze woorden echter nog steeds niet in daden omgezet", aldus de vzw Conservamus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni