Colruyt wil OKay Compact openen in Dansaertwijk

Eric Vancoppenolle
© brusselnieuws.be
03/04/2015

Colruyt is van plan om een OKay Compact te openen in de vroegere vestiging van koekjesfabriek Dandoy in de Dansaertwijk. Het wordt de tweede OKay Compactwinkel in Brussel.

Winkelketen Colruyt liet haar oog vallen op een leegstaand pand in de Grootsermentstraat, waar tot vorig jaar de fabriek van koekjesfabrikant Dandoy op volle toeren draaide.

Het pand staat sinds een paar maanden leeg. Sinds half februari en nog tot eind deze week is er weer even leven in de brouwerij, met de zogenaamde Kak-sessies van de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars, waarbij af en toe zangeressen opduiken op het dak van de fabriek.

Binnen afzienbare tijd krijgt het pand een nieuwe bestemming als buurtwinkel, tenminste als de Stad Brussel de nodige vergunningen aflevert. Colruyt mikt voor de opening van de 345 vierkante meter grote winkel op maart 2016.

Colruyt kondigde recent aan om haar netwerk van buurtwinkels te zullen ontwikkelen. Momenteel telt de warenhuisketen 110 OKay-winkels in België. Van de OKay Compacts zijn er nog maar twee: een in Elsene (in de Hogeschoollaan) en een in Luik.

"De OKay winkels zijn iets kleinere Colruytfilialen, die meestal gevestigd zijn langs grote invalswegen en gericht zijn op de automobilist. Een OKay Compact is kleiner en mikt op buurtbewoners en voorbijgangers," zegt Colruyt-woordvoerder Jan Derom. Volgens Derom zal de winkel voor alle producten de laagste prijs hanteren in de buurt.

De Grootsermentstraat ligt op een sociologisch kruispunt: enerzijds ligt de Dansaertstraat op driehonderd meter, anderzijds ligt de winkel rechttegenover sociale woonblokken van de Brusselse Haard, in een buurt waar overigens nogal wat autoruiten sneuvelen.

Sinds het wegvallen van Carrefour Hallen nabij de Beurs en het stilaan verdwijnen van de traditionele buurtwinkel, is er grote nood aan buurtwinkels in het centrum. Her en der zijn er wel Carrefour Express-winkels, Proxy of City Delhaizes bijgekomen, maar die barsten al snel uit hun voegen. Colruyt wil daarop inspelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni