Colruyt start met nieuw winkelconcept in Overijse

SDS
© brusselnieuws.be
26/11/2014

Colruyt opent komende zaterdag zijn eerste Cru-winkel. Onder die naam lanceert de retailketen een nieuw winkelconcept dat inspeelt op de vraag naar streekgebonden en smaakvoller voedsel. De primeur is voor een oude vierkantshoeve in Overijse, op een steenworp van Brussel.

Het nieuwe warenhuis is het geesteskind van Jean-Pierre Roelands, directeur winkelconcepten bij Colruyt. Twee jaar geleden kreeg hij de opdracht om een nieuw concept uit te denken voor de retailgroep. De eerste vestiging opent nu op 500 meter van een bestaande Colruyt-vestiging, maar mikt op een ander publiek.

Cru wordt in de markt gezet als een winkel voor verse voedingswaren zoals vlees, brood, kaas, groenten en fruit, maar ook bijvoorbeeld ter plaatse gebrande koffie, gerechten uit eigen keuken en bloemen.

'Lekker en onderscheidend'
Klassieke merkproducten zullen er niet of nauwelijks aangeboden worden, wel streekproducten en biologisch voedsel. “Maar het moet in de eerste plaats lekker zijn en onderscheidend. Als dat dan nog lokaal of biologisch is, is dat meegenomen”, zegt Roelands in Jobat.

De eerste Cru opent in een gerenoveerde vierkantshoeve uit 1852, waaraan Colruyt een nieuw deel bijbouwde. Die ligt in Overijse, op amper een kilometer van Oudergem.

Het Overijse warenhuis is een testcase voor het nieuwe concept en zal grondig geëvalueerd worden voor er nieuwe vestigingen opengaan. In Jobat zegt Roelands dat “de tweede winkel wellicht niet in een oude hoeve zal zitten, maar misschien in een fabriekspand of brouwerij.”

Met de ruime openingsuren en de opening op zondagen wil Colruyt drukke tweeverdieners duidelijk de kans geven de winkel te ontdekken. De Halse supermarktketen is ervan overtuigd dat er in Overijse en omgeving een publiek te vinden is voor Cru – waar de Colruyt-filosofie van ‘de laagste prijs' niet geldt.

Cru Overijse, Brusselsesteenweg 374, 3090 Overijse (Jezus-Eik)
Van woensdag tot zaterdag van 7.30 uur tot 19.30 uur, open op zondag van 7.30 uur tot 17 uur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni