© tvbrussel

Clerfayt 'zeer geïnteresseerd' in voorzitterschap FDF

© brusselnieuws.be
12/09/2014

De burgemeester van Schaarbeek Bernard Clerfayt gaat zich hoogstwaarschijnlijk kandidaat stellen voor het voorzitterschap van zijn partij, het FDF. Hij is 'zeer geïnteresseerd' in de post, die in maart volgend jaar vrijkomt. Olivier Maingain is al sinds mensenheugenis voorzitter.

Volgend jaar worden er voorzittersverkiezingen gehouden bij de partij van Olivier Maingain. Maingain zelf is al sinds 1995 voorzitter.

Bij de vorming van de Brusselse regering werd Clerfayt ook als staatssecretaris genoemd, maar dat ging uiteindelijk niet door.

Gevraagd of hij zich kandidaat wil stellen voor het voorzitterschap, zei Clerfayt op Télé Bruxelles "zeer geïnteresseerd te zijn" in de verkiezing. "Ik kan me zeker voorstellen dat ik kandidaat zal zijn, we praten er binnenkort over."

De Schaarbeekse burgemeester heeft een heel andere stijl dan FDF-voorzitter Olivier Maingain, met wiens polariserende houding hij het niet altijd eens is.

Op de vraag of hij ook kandidaat blijft als ook Olivier Maingain weer meedingt, antwoordde Clerfayt dat dat probleem zich nog niet stelt. Hij merkte wel op dat "Olivier al zeer lang dit werk doet, en heel goed. Maar er zijn ook alternatieven om de partij te laten evolueren, en om haar politieke boodschap uit te breiden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni