Checkout-systeem MIVB: al 170 sms’jes van zwartrijders

© FM Brussel
04/12/2013

De voorbije twee weken kreeg de MIVB al 170 sms’jes van zwartrijders die niet uit premetrostation Albert geraakten. Daar wordt sinds half november het checkout-systeem getest.

Wie in premetrostation Albert het station wil verlaten, moet zijn vervoersbewijs gebruiken om door de poortjes te kunnen. Reizigers die geen ticket hebben, kunnen de poortjes openen met een nood-sms.

An van Hamme van de MIVB legt het systeem uit: “Als je geen geldig vervoersbewijs hebt, tonen de stickers je dat je in het sas moet gaan. Daar moet je een sms sturen naar het nummer 3304 met de code van het sas. Binnen enkele luttele seconden gaat het poortje dan open en kan je naar buiten gaan. Het gaat hier om een noodoplossing, vandaar dat het ook meer kost dan een gewoon ticket, namelijk zes euro.”

Sinds de start van de test ontvangt de MIVB zo’n twintig sms’jes per dag. Dagelijks passeren er gemiddeld 2.500 tot 3.000 reizigers in het premetrostation Albert.

De test van het checkout-systeem gaat nu een tweede fase in, waarbij er geen personeel meer aan de poortjes zal staan om reizigers verder te helpen. Als de test goed verloopt, wil de MIVB het systeem vanaf januari in alle stations invoeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni