Chaos aan grenscontrole Brussels Airport

© brusselnieuws.be
23/09/2014

Op de luchthaven van Zaventem zijn er ellenlange wachtrijen aan de grenscontrole, en ook bij de bagageafhandeling is er chaos ontstaan. Woordvoerders ontkennen dat de staking bij de politie er voor iets tussen zit.

Vooral aan de grenscontroles was dinsdagvoormiddag de chaos compleet, meldt Radio 1. Er zouden duizenden mensen in de rij hebben gestaan.

Net vandaag is de nationale stakingsdag van de politie. Maar de lange wachttijden zijn geen gevolg van de staking, zo wordt benadrukt. Alle controleposten waren bemand met opgevorderd personeel.

Volgens woordvoerders van de luchthaven en de politie is de chaos veroorzaakt doordat er tussen 8 en 10 verschillende vluchten tegelijk aankwamen, in combinatie met enkele andere vluchten die vroeger waren dan gepland.

Door de grote toeloop ontstonden er lange files aan de controleposten. Daardoor stapelden ook aan de bagageafhandeling de koffers zich op.

Enkele passagiers uitten op Twitter alvast hun ongenoegen. “Als New Yorker kan ik moeilijk klagen over lange rijen op de luchthaven, maar komaan Brussel, schaam je”, schrijft er een.

De drukte zou ondertussen al wat zijn afgenomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni