© Bral

Centrale lanen: 250 buurtbewoners voor infosessie heraanleg

© FM Brussel
30/09/2014

De eerste infovergadering over de heraanleg van de centrale lanen in de Vijfhoek heeft veel volk aangetrokken. Zo’n 250 buurtbewoners verzamelden maandag in de Beurs voor meer uitleg over de plannen. Bedoeling is de bewoners inspraak te geven in die plannen.

Vorige week werden de plannen voor een autoluwe Anspachlaan tussen Fontainas en De Brouckère voorgesteld.

In dat plan wordt het De Brouckèreplein omgevormd tot een stadsplein voor grote evenementen, het Beursplein wordt een stadspodium voor cultuur en het Fontainasplein wordt een groene zone.

De infovergadering van maandag was gericht op inspraak van de buurtbewoners. Zij kunnen zich de komende drie maanden nog uitspreken over de plannen.

De bezoekers van de infovergadering zijn blij dat de centrale lanen worden aangepakt maar ze hebben ook opmerkingen. “Ik vind de plannen niet slecht maar mis het groen. Aan het Fontainasplein komt er wel een groene zone, maar verder is het toch weer vooral steen en pleinen. Net zoals bij recente projecten zoals het Muntplein die vooral in steen zijn uitgewerkt. Maar ik ben wel blij dat er een participatietraject aan verbonden is”, aldus een van de aanwezigen.

Ook architect en buurtbewoner Jeroen Geuns is blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren. “Het lijkt erop dat er op korte termijn iets gaan gebeuren en dat is goed. Maar als architect mis ik toch globale visie voor Brussel. Waar wil men met Brussel naar toe? Uit die grote visie kunnen kleinere visies ontstaan over de centrale lanen en het centrum van de stad. Op dit moment gebeurt het allemaal nog te veel apart.”

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni