Gesloten Deuren Staking Brussel Centraal c Saskia Vanderstichele

Centraal Station moeilijk bereikbaar tijdens betoging woensdag

© brusselnieuws.be
05/10/2015

Het Centraal Station in Brussel zal door de nationale betoging woensdag moeilijk bereikbaar zijn tussen 12 en 17 uur. Ook de toegang tot de stations Kapellekerk en Congres wordt beperkt. De NMBS zet extra treinen in om betogers naar Brussel te brengen.

Het parcours van de betoging gaat van het Noordstation naar het Zuidstation, maar niet via de centrale lanen. Ter hoogte van het Rogierplein trekken de betogers via de Kleine Ring naar de Pachecolaan. Van daar gaat het langs de kathedraal en het Centraal Station. Na de Keizerslaan draaien de betogers rechtsaf de Cellebroersstraat in. Tot slot gaat het via de Lemonnierlaan tot het Zuidstation. Het traditionele parcours over de centrale lanen is aangepast omwille van de nieuwe voetgangerszone.

Het Centraal Station en de treinhaltes Congres en Kapellekerk liggen op het parcours en zullen daardoor woensdagnamiddag slechts beperkt toegankelijk zijn. Dat meldt de NMBS. Het Centraal Station bijvoorbeeld zal enkel via de metrogang en de ingang Horta (de in/uitgang naar de Grote Markt) bereikbaar zijn. Andere ingangen gaan mogelijk toch open als de omstandigheden het toelaten.

De NMBS verwacht verder dat de meeste betogers zich woensdag met de trein naar Brussel zullen begeven. Daarom worden de nodige maatregelen genomen. Er zijn weer speciale tickets verkocht en er worden extra treinen ingelegd vanuit Oostende, Namen, Bergen, Charleroi, Antwerpen, Luik en La Louvière naar de startplaats aan Brussel-Noord. In de Brusselse stations zullen agenten van Securail en de spoorwegpolitie alles in goede banen leiden.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni