Centraal nummer voor hotelboekingen: 'Mensen zijn massaal geblokkeerd'

AB
© brusselnieuws.be
22/03/2016

De Brusselse werkgeversorganisatie BECI heeft samen met Brussels Airport en de Brussels Hotel Association een centraal telefoonnummer opgericht om vragen naar hotelkamers te centraliseren. Dat nummer is 02/648.50.02.

"Mensen zijn massaal geblokkeerd door de gebeurtenissen en een aantal hotels in Zaventem zijn geëvacueerd", verklaart Jan De Brabanter van BECI.

De hotelsector is via het centrale nummer makkelijk te bereiken. "Zo kunnen er kamers geboekt worden voor familieleden van slachtoffers." Enkele hotels bieden ook spontaan gratis kamers aan.

De horecafederatie van Brussel kiest er bewust voor om zelf geen dergelijk initiatief te nemen: "Dat laten we in handen van de overheid die in opperste staat van waakzaamheid maatregelen neemt. Ze voorzien ook zelf opvangplaatsen", vertelt voorzitter Yvan Roque. "We volgen de richtlijnen en bieden hulp als die gevraagd wordt."

Voor het opmeten van de economische schade bij handelaars of horeca-zaken in Brussel is het nog veel te vroeg. "De impact op zakencijfers zal nefast zijn, maar is nu geen prioriteit", klinkt het bij BECI.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie, Aanslagen Brussel 2016

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni