De folkrevival die werd aangezwengeld door Fleet Foxes en co is misschien over zijn hoogtepunt, maar uit de ondergrond borrelen nog steeds parels naar boven. All kinds of you van Ryley Walker bijvoorbeeld.

Ryley Walker is een 24-jarige guitar picker uit Chicago met een verleden in de punk en de noise, die zich ondertussen bekeerd heeft tot een klankpalet dat zich neervlijt tussen folkgrootheden als Bert Jansch en Tim Buckley, en nieuwerwetse (post)folkies als Sam Amidon en William Tyler.

Walker meandert tussen Britse weemoed, zoals in het rond een herfstige viool gedrapeerde 'The west wind', een overblijfsel van zijn gelijknamige debuut-ep en een majestueuze knik naar Nick Drake, en meer Amerikaanse, door country aangestuurde folkriedels.

Het instrumentale 'Twin Oaks, pt. 1', krijgt een stuwende kick drum mee, 'Twin Oaks, pt. 2' verwijst met zijn ingetogen fingerpicking naar de psychfolk van John Fahey. Walkers muziek doet je dromen van de broeierige folkclubs van het New Yorkse Greenwich Village van de jaren 1960, maar hij geeft er, mede door zijn prachtige gitaarspel en zijn fraaie songs, genoeg inhoud aan om er zijn eigen stem mee te vinden. Een heerlijke rootsplaat om het hele jaar mee door te komen.

Ryley Walker

data: 26/5, 20.00

tickets: gratis

waar: Huis 23, Steenstraat 23, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Muziek, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni