"Hij is uit op mijn leven / Maar mijn leven wijst hem af zolang ik leef / Hij is uit op mijn liefde / Maar mijn liefde wil hem niet zolang ik droom." Natuurlijk heeft Thé Lau, geconfronteerd met een niet meer te genezen kanker, het over de dood die jacht op hem maakt.

Het is een vuile, uitzichtloze dood, en daarom mag het muzikaal allemaal wat barokker en bourgondischer dan de meer uitgepuurde drieminutensongs waarmee de rockpoëet met The Scene Vlaanderen veroverde.

Deze Platina blues is technisch bekeken immers een ostinato, één lang muziekstuk waarin eenzelfde motief steeds hernomen wordt en dat vooral in de klassieke en barokmuziek voorkomt. Het is een prima stijlfiguur om op het (op)gejaagde ritme en tussen de wisselende gemoedsstemmingen een consistente lijn te trekken, zowel thematisch als muzikaal. "Ik kan niet slapen," zingt de meest Belgische van alle Nederlandse zangers aan het begin van een nacht vol visioenen en morfinetrips, terwijl hij de duisternis overschouwt vanuit z'n ziekenhuiskamer. Als wij de steeds terugkerende celloloop horen voorbij denderen, laten we ons graag bezweren, niet door de dood, maar door het leven dat het uitzicht op de ultieme uitzichtloosheid steevast losmaakt.

The Scene

data: 21/6, 20.00

tickets: UITVERKOCHT

waar: Ancienne Belgique, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni