S1417 little trouble kids

CD: Little Trouble Kids

Tom Zonderman
© Agenda Magazine
11/03/2014

Little Trouble Kids heeft zijn stompbox overboord gekieperd en heeft nu een volwaardige drummer in de rangen. Op Haunted hearts weifelen de drie belhamels tussen spookachtig en teder.

Little Trouble Kids draagt DIY hoog in het vaandel, om zo dicht bij de muziek te blijven. De opnames en de productie voor hun derde album deed het trio helemaal zelf. Geen idee hoe de woonkamer van spilfiguren Eline Adam en Thomas Werbrouck, die muziek en liefde delen, eruitziet, maar te horen aan de driedaagse opnamesessie die er plaatsvond om Haunted hearts in te blikken, is het er eerder koud en kil dan warm en gezellig.

Spookachtig, duister en grimmig zijn adjectieven die naar boven borrelen wanneer je je waagt aan de ijselijk piepende gitaren en brokkelige noise van 'Tightrope' en 'Kansas'. Denk aan de bluespunk van The Kills in hun begindagen of het unheimische van The Birthday Party.

Na de euforie en de dromen van hun eerste twee albums, heeft de ontnuchtering van de twentysomething het overgenomen. "Underneath my cover I'm an amateur bitch", rapt Adam met kille stem in 'Amateur bitch', met gammele drums en rammelende buizen als percussie-instrument. Af en toe mag het ook lief en teder, zoals het The Velvet Underground & Nico-achtige 'For as long' of het smachtende 'Where were you'. Wie het niet aandurft om dit prima plaatje alleen in het donker te beluisteren, kan zich vergezellen van medestanders tijdens de Haunted Night in de Beursschouwburg. Little Trouble Kids sommeert er bovendien Tim Vanhamel en Micha Volders (Vermin Twins) als special guests.

Little Trouble Kids

data: 22/3 om 22.00

tickets: €10/12

waar: Beursschouwburg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Muziek, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni