S1443 Recorders Promo

CD: Above the Tide van Recorders

Tom Peeters
© Agenda Magazine
23/09/2014

Above the tide is het eerste Belgische album dat uitkomt bij Caroline, de platenpoot die Universal oprichtte om rockacts te promoten die liever niet geassocieerd worden met Maroon 5 of Avicii. Het zal de ketjes van Recorders er niet van weerhouden de radiogolven in te palmen met hun catchy tunes op het deinen van eb en vloed.

Er zit iets juicherigs in de indiepopsound van Recorders. Je zou kunnen zeggen dat het Brusselse gezelschap daar alle reden toe heeft, nu er acht jaar na de oprichting, na 3 ep's, enkele personeelswissels en tal van concerten, waaronder een korte tournee in het voorprogramma van The Fratellis, eindelijk een langspeler klaar is. Je kon het catchy karakter en de gekscherende onbezonnenheid van het gezelschap al waarnemen in de (op het filmfestival van Namen bekroonde) videoclip van 'Purple and gold': daarop ruilden de bandleden likkebaardend hun menselijke gelaat in voor dat van een hond, om vervolgens lekker verder te blijven facebooken, flipperkasten, muziek maken en pinten achteroverslaan aan Sint-Goriks.

Allemaal bijzonder dolletjes, maar achter de lichte euforie van de soms wat dichtgeknepen vocalen van frontman Gordon Delacroix en de speelse toets van de bandleden mijmert onderhuids ook melancholie. Die laat zich misschien nog het best omschrijven als het auditieve verlengstuk van een weids uitzicht op een Noorse fjord, zoals te bewonderen valt in de video van 'Kelly'.

Volgens ons is Above the tide één grote ode aan de seizoenen, aan de eb en vloed van het leven. Producer Tony Hoffer (zie ook M83, Phoenix, Beck) is erin geslaagd de op het eerste gezicht ambigue kleuren en gevoelens van de (jaar)getijden te verzoenen. Neem alleen maar de recente single 'Beach', waarin de toetsen lente uitademen en (het effect op) de nostalgische stem van de zanger herfst. De albumvoorstelling in Brussel begint met een eigen dj-set, wordt gevolgd door een 'minimalistisch' concert en afgesloten met een gast-dj.

Recorders

data: 26/9, 19.00

tickets: gratis

waar: Hunting and Collecting, Kartuizersstraat 17, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek, Shop

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni