Cateringpersoneel Thalys staakt wegens 'onvoldoende veiligheidsmaatregelen'

© Belga
19/11/2015

Een deel van het personeel van Railrest, dat de catering verzorgt op de Thalys-treinen tussen Brussel en Parijs, is donderdagochtend spontaan in staking gegaan. "Het personeel vindt dat onvoldoende maatregelen zijn genomen om de veiligheid van personeel en reizigers te verzekeren sinds de aanslagen in Parijs", zegt ACV-vakbondsman Patrick Vanderhaeghe.

De actie zal volgens Vanderhaeghe nog de hele dag duren. "Er is overleg geweest met een vertegenwoordiger van Thalys en men zal samen met onder andere de politie een preventie- en noodplan opstellen in de komende dagen. Als dat niet gebeurt, kunnen er nog acties volgen", waarschuwt de vakbondsman.

Maandag of dinsdag zitten vakbonden en directie opnieuw samen. Ondertussen is de catering op de treinen verstoord. Verschillende treinen zijn volgens Vanderhaeghe zonder eten vertrokken donderdagochtend. Klanten die daar hinder van hebben ondervonden, kunnen via de website van Thalys of de klantendienst een compensatie vragen. De treinen rijden wel gewoon volgens schema, benadrukt een woordvoerder van Thalys.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni