Reacties
13
Sharing = caring
E-mail

Caroline Music heropent tegenover AB

door LV © brusselnieuws.be
Brussel-Stad

De sluiting van de Sint-Honorédoorgang betekent dan toch niet het definitieve einde voor Caroline Music. De gereputeerde cd-winkel gaat deze week opnieuw open tegenover de Ancienne Belgique op de Anspachlaan, op de locatie van platenwinkel Goupilophone. De twee uitbaters hebben de handen in elkaar geslagen.

(© LV)

Drie maanden na het gedwongen vertrek uit de Sint-Honorédoorgang gaat Caroline Music opnieuw open, met dank aan Yves Deblander, uitbater van platenzaak Goupilophone. "Hij heeft me voorgesteld om onze krachten te bundelen", vertelt Caroline-oprichter André 'Dédé' Tart aan brusselnieuws.be. "Ik was meteen enthousiast, dus hebben we samen een nieuwe zaak opgericht."

De kersverse zakenpartners hopen hun aanbod en hun cliënteel te kunnen bundelen. Caroline is gespecialiseerd in nieuwe cd's, met veel aandacht voor kleinere labels. Goupilophone verkoopt vooral vinyl en tweedehands. Bij de eerste zijn vooral rock en electro goed vertegenwoordigd, bij de tweede ligt de nadruk eerder op groove, soul en reggae.

"De benedenverdieping zal vooral gewijd zijn aan het aanbod van Caroline, boven kunnen de klanten terecht voor de meer gespecialiseerde vinyl en tweedehands", aldus Dédé. "Ook elders in Europa zien we dat de winkels die overleven een uiteenlopend aanbod hebben. We denken ook dat de cd-verkoop niet nog verder zal zakken."

Concerttickets, in het verleden een belangrijke inkomstbron voor Caroline, worden voorlopig niet aangeboden. "Dat is geen prioriteit. De mensen kopen immers steeds meer via het internet."

Vrijdag officiële opening
De vernieuwde winkel erft de bekendere naam Caroline maar blijft op de lokatie van Goupilophone. "Recht tegenover de AB, beter kunnen we niet zitten."

Ook het personeel - elke uitbater had nog één werknemer in dienst - wordt overigens gecombineerd.

Caroline opent in de loop van de week. "We werken dag en nacht en zodra alles klaar is gaan we open. De officiële opening is vrijdag. We nodigen al onze klanten ook uit om een glaasje te komen drinken op de nieuwe opening op vrijdag, zaterdag of zondag, telkens vanaf 16.30 uur."

Net als Goupilophone zal de nieuwe Caroline ook op zondag geopend zijn, tussen 12 en 18 uur. Op andere dagen is dat 10 tot 19 uur.

Caroline Music bestaat al sindsn 1977 en zat sinds 1981 in de Sint-Honorédoorgang. In oktober 2012 ging die galerij echter dicht voor renovatie. Goupilophone was sinds 1996 gevestigd aan de Anspachlaan nummer 101.

Reacties
13
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.