CarAmigo, autodelen voor particulieren

© brusselnieuws.be
24/11/2014

De Brusselse autodeelsite CarAmigo is vandaag maandag gelanceerd in heel België. Wie een auto bezit, kan die voortaan via dit online systeem ter beschikking stellen aan andere particulieren. Wie geen auto heeft maar er af en toe een wil huren, kan hier in het autobestand van de site grasduinen.

'"Een Airbnb voor autodelen'", noemen de organisatoren het zelf.

CarAmigo wordt over heel België uitgerold. Volgens woordvoerder Karel Goethals zit het verschil met gelijkaardige initiatieven als Autopia, Tapazz (Antwerpen) of Degage (Gent) hem in het feit dat CarAmigo meteen grootschaliger tewerkgaat. Daarnaast biedt de website een omniumverzekering en 24/24 pechbijstand aan voor de gebruikers.

Inschrijven is gratis voor zowel autogebruikers als –bezitters. Huren kan voor minimaal een dagdeel van 6 uur, omdat eigenaar en chauffeur telkens elkaar moeten ontmoeten om de sleutels uit te wisselen.

Het bedrijf, dat kantoor houdt in Sint-Pieters-Woluwe, vraagt een commissie van 30 à 35 procent. Daaruit worden de verzekerings- en bijstandkosten en de winst voor de initiatiefnemers gepuurd.

“Een gemiddelde huurprijs per dag zal ongeveer 40 euro zijn”, zegt Alex Gaschard, een van de initiatiefnemers van CarAmigo.

In eerste instantie staat het platform wel alleen open voor wagenbezitters die hun voertuig willen inschrijven. “Zo willen we vermijden dat enthousiaste gebruikers afgeschrikt worden omdat de site nog geen voldoende groot wagenpark heeft”, zegt. Als er tweehonderd auto’s ingeschreven staan – Gaschard mikt op eind januari, begin februari – zullen ook autohuurders kunnen inschrijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni