Cambio autodelen Horta

Cambio wil dubbel zoveel auto's tegen 2020

© brusselnieuws.be
01/12/2015

Autodeelbedrijf Cambio wil tegen 2020 700 auto’s hebben in Brussel. Dat komt neer op meer dan een verdubbeling van de huidige vloot. De voorbije maanden kwamen er ook zeven stations bij.

Tegen 2020 wil het autodeelbedrijf 700 auto’s in dienst hebben. Een pak meer dan de 250 van vandaag. Daarbij hoort ook de opening van extra stations en de verhoging van het aantal standplaatsen per station.

Maandag werd het 115de station van Cambio ingehuldigd in Sint-Agatha-Berchem. De voorbije twee maanden kwamen er ook al stations bij in Ganshoren en Etterbeek. “We hebben geïnvesteerd in stations in de wijken die we niet zo goed bedienen”, zegt Yves Rigole van Cambio Brussel aan brusselnieuws.be. “Daarmee trekken we nu bijvoorbeeld klanten aan tot in Dilbeek. Mensen die net over de gewestgrens wonen.”

Op korte termijn komt er ook nog uitbreiding in Koekelberg (dicht bij de Basiliek), in Sint-Lambrechts-Woluwe (dicht bij Georges Henri) en in Watermaal-Bosvoorde (twee toekomstige standplaatsen: 'Relais" en "Visserij").

Ook het aantal klanten van het autodeelsysteem zit in de lift. Tegen 2020 moet Cambio uitkomen op ongeveer 16.000 gebruikers, bijna 5.000 meer dan vandaag.

De Brusselse regering en mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) werken momenteel een kader uit om andere vormen van auto delen mogelijk te maken. Daarbij zou een wagen niet noodzakelijk aan een station gebonden zijn.

Cambio heeft voorlopig geen plannen om zijn werkwijze om te gooien. “Die zogenaamde ‘floating’ of ‘zwevende’ wagens worden gebruikt voor korte ritten en worden enkele uren op voorhand geboekt”, zegt Rigole. “Bij ons willen de mensen zekerheid en kunnen ze maanden op voorhand reserveren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni