Call center voor inschrijvingen Franstalig gemeenteonderwijs

© brusselnieuws.be
26/11/2014

Zes Brusselse gemeenten gaan voor hun Franstalige basisscholen de inschrijvingsprocedure harmoniseren. De inschrijvingen verlopen voortaan via een call center.

Het gaat om de gemeenten Vorst, Sint-Gillis, Anderlecht, Evere en Sint-Joost-ten-Node en de Stad Brussel. Het systeem dat zij hanteren is gebaseerd op het systeem dat de Stad Brussel al eerder in gebruik nam. De zes gemeenten die de regeling zullen hanteren worden allemaal door PS-burgemeesters bestuurd

De regeling geldt wel enkel voor het gemeentelijk onderwijs in de vijf gemeenten en de Stad. Zo komt er een call center met een apart nummer per gemeente. Ouders moeten zo meteen een antwoord krijgen of hun kind plaats heeft, of op een wachtlijst terecht komt.

Er komt ook een nieuw computersysteem dat dubbele inschrijvingen moet detecteren. Wie zijn kind op twee plaatsen inschrijft, zal dan gecontacteerd worden en een keuze moeten maken. In een volgende fase zou het systeem over het hele Gewest in voege kunnen treden.

Broers en zussen krijgen bij hun inschrijving als eerste voorrang, gevolgd door bewoners van de gemeente.

In het Nederlandstalig onderwijs in Brussel gebeuren de inschrijvingen nu al enkele jaren via de website inschrijveninbrussel.be.

De inschrijvingen in de betrokken gemeentescholen starten op 5 januari van volgend jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni