Cafés Sint-Goriks en Beurs krijgen advies te sluiten

© tvbrussel
21/11/2015

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) raadt caféhouders van de Sint-Goriksbuurt en de Plattesteen aan om zaterdagavond de deuren te sluiten omwille van de terreurdreiging.

De Stad raadt cafés aan om de deuren te sluiten van 18 uur. Het gaat om een advies en niet om een verplichting, zegt een woordvoerder van de burgemeester aan onze redactie. De politie ging in de loop van de namiddag langs om het advies over te maken aan de horeca-uitbaters.

In welke mate de Brusselse horeca dat advies ook zal opvolgen is niet duidelijk. "Maar we vermoeden wel dat de cafés in de uitgaansbuurt rond Sint-Goriks er zullen op ingaan, net als die in de homobuurt in de Sint-Jacobswijk", klinkt het.

Het advies geldt voor alle duidelijkheid enkel voor zaken in de wijken direct rond de Beurs zoals Sint-Goriks en de omgeving van de Plattesteen, vlakbij de homobuurt. In andere wijken van de Vijfhoek en de Stad Brussel zijn cafés dus in principe gewoon open. De meeste discotheken blijven wel dicht en ook de meeste concert- en theaterzalen hebben alles afgeblazen.

Politicoloog Bilal Benyaich vermeldde de Sint-Gorikswijk maandag nog als een potentieel doelwit voor aanslagen. Bij de aanslagen in Parijs vorige week vrijdag vielen ook slachtoffers in restaurants en brasseries.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Cultuurnieuws, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni