Ergens op drie vierde van de lange Boondaalsesteenweg, waar je als je niet oplet op de muren van het kerkhof van Elsene knalt, wordt vanwege de hoge concentratie studenten in de buurt nog altijd druk feestgevierd. Daarbij horen ook twee bars die in hoge mate op elkaar lijken, maar toch ook weer op cruciale punten van elkaar verschillen.

Van de afgeborstelde Pain Quotidien tot de vette snackbar: het hele gamma horecazaken is hier in een straal van tweehonderd meter te vinden.

Le B’XL – Le Bar d’Ixelles – op nummer 465 is het soort loungebar waar we niet zo veel mee hebben. De toog in de hoofdzakelijk zwarte ruimte baadt in een trendy rood licht, maar wat daar stijlvol aan is, wordt grotendeels tenietgedaan door drie grote tv-schermen en de kickertafel vooraan, die niet echt in het loungeconcept past. Aan de muren hangen fotoportretten van Elvis, Daft Punk en nog een aantal andere willekeurige iconen, die je hun steriele gezelschap bieden bij de tapas en cocktails die je hier kunt bestellen.

Kickertafel
Verderop, op nummer 455, doet Waff het niet veel anders. Ook daar staat een kickertafel. En ook daar strooit rood licht wat sfeer in de donkere ruimte. Toch is Waff gezelliger en intiemer. Minder uitgeleefd. De binnenruimte is wel redelijk klein, waardoor het er behoorlijk vol kan zitten.

Maar de grote troef van Waff is zonder enige twijfel het grote terras achteraan. Het moet zo’n twintig strekkende meter lang zijn en staat vol banken, zitmeubeltjes en tafels in tropisch hardhout. Overdag is het hier al goed toeven, maar ook zomeravonden en -nachten krijgen hier een extra dimensie. In het feeërieke licht van de lampionnetjes die kriskras over de tuin hangen, smaken de cocktails duidelijk beter dan bij de buren.

Boondaalsesteenweg 455, Elsene

02 - 640.00.42

Dagelijks open van 12 tot 3 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni