C1420 or

Café: OR Espresso Bar in Etterbeek

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
01/04/2014

De OR Espresso Bar tegenover de Beursschouwburg in het centrum is ondertussen al een goede twee jaar een vaste waarde voor koffieliefhebbers. Zopas ging er een tweede vestiging open, aan het Jourdanplein, midden in de Europese wijk.

Lees ook: OR Espresso Bar

Het OR-verhaal begon in 2001, toen Katrien en Tom een koffiewinkel openden in Aalst met een eigen branderij. Ze deden alles zelf, moesten nog veel leren over koffie, maar toch draaide de winkel al snel op volle toeren.

Omdat ze geen testpubliek hadden om hun koffies te proeven, openden ze vijf jaar later een koffiebar in Gent. Collega’s en vrienden verklaarden hen gek, maar Katrien en Tom voelden dat de tijd rijp was voor een nieuwe manier van koffiedrinken. Zoals in New York bijvoorbeeld, in een leuk decor met goeie muziek en tijdschriften, niet zoals in een Vlaamse tearoom met een pannenkoek.

Van Gent trokken ze een aantal jaren later naar het centrum van Brussel. De bonen kochten ze ondertussen rechtstreeks aan bij de boer in Brazilië of Rwanda, wat wil zeggen dat ze elk seizoen ter plaatse gaan proeven om de beste smaak voor te kunnen schotelen aan hun klanten (want OR levert aan tal van horecazaken) en koffiebarbezoekers.

Er binnenstappen en “een koffie” bestellen gaat niet. Maar geen nood, de barista’s helpen je graag bij het kiezen. Wie liever een zachte koffie drinkt, kiest best een filter. Straffe koffie? Dan bestel je een espresso. Die laatste wordt in Brussel trouwens veel meer gedronken dan in Gent.

Katrien en Tom kozen bewust voor de Europese wijk voor hun tweede bar in Brussel. Eurocraten kennen het koffiebarconcept van in hun thuisland en kiezen met gemak uit een ruime koffiekaart. Net zoals in de andere OR-bars kun je aan het Jourdanplein ook ontbijten, lunchen met bagels en snacken met cake en brownies. Binnenkort ook buiten in de zon: de aanvraag voor een terras is ingediend!

open: ma > vr van 8 > 18.00 + zo van 9 > 18.00

02 230 92 99

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni