Het Londenplein is al een tijdje een fijne plek om te toeven en de horecazaken zijn er bovendien behoorlijk gevarieerd. Je kunt er zowel naar de Italiaan, de gestroomlijnde eurobrasserie, als naar een oude Brusselse kroeg als Le Stoemelings. Maar voor diegenen voor wie het wat alternatiever mag, is er London Calling.

Administratief gezien ligt het café, dat in een hoekpand gevestigd is, in de Dublinstraat, maar het ademt toch ook een Londense sfeer, zelfs een beetje de sfeer die het dit jaar 35 jaar oude album van The Clash oproept.

Fijn zijn de geglazuurde tegels op de gevel en het strakke glas-in-loodraam boven de deur. Zij geven het café allure, maar binnen is het rommelig genoeg om van een echte kroeg te kunnen spreken. Op een van de muren hangt dan ook een papier met de wijze spreuk: "When you clean up a city, you destroy it."

Een punkcafé is dit natuurlijk niet, maar veel dichter bij het alternatieve circuit kom je in Brussel niet. Naast de buffetpiano staat een cactus, naast de toog staat een muziekinstallatie waarmee zorgvuldig gekozen nummers worden gedraaid. Voor de toog staan wat barkrukken verzameld, met zitjes in rood similileer.

Verderop is er nog een ruimte met zetels en graffiti tegen de muur. In de kelder is er de clubruimte waar regelmatig concerten en fuiven worden georganiseerd, want Londen roept u vooral 's avonds en 's nachts.

Het café heeft dan ook maar een klein terras, en de openingsuren zijn vrij beperkt. Toch kun je 's avonds nog een dagschotel krijgen (€10). Op de bierkaart staan niet uitzonderlijk veel, maar toch een paar goed gekozen biertjes. De house wine is Jägermeister, en als je die in je pils wilt laten verwerken, moet je vragen naar een "Vismet". Voorts bevorderen een paar flessen single malt whisky geregeld de sfeer.

open: ma > di van 16.00 > 0.00 - wo > vr 16.00 > ..., za 19.00 > ...

02 888 83 47

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni