C1428 sablon4

Café: Le Café du Sablon

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
27/05/2014

Meer dan tien jaar na Coffee Company op de Zuidstraat en zo’n drie jaar na Café de la Presse achteraan in de Louizalaan vond eigenaar François Lafontaine het tijd voor iets nieuws. Aan de Zavel ging zonet Le Café du Sablon open, helemaal mee met de laatste trend: slow coffee.

De koffiebar ziet er hip uit. Een neoretro-Scandinavische stijl, zoals ze het zelf omschrijven. Witte muren met houten accenten, retrotafels en -zetels, en een bonte mix van gekleurde koffiekoppen en vintage modelletjes. En in de hoek, een kleine branderij waar af en toe koffie geroosterd wordt.

De klassiekers staan allemaal op de kaart: espresso, lungo, americano, cappuccino, noem maar op. De trendy varianten met veel melk en chocolade ook. Wat dacht u van een Super Turtle Mokanut met karamel, hazelnoot, nougat, koffie (oef!), melk en slagroom? En dan ook de slow coffees natuurlijk, gemaakt met de V60, de Chemex, de AeroPress en de sifon. Geen nood als u niet weet wat wat is, elke methode komt met wat uitleg en geschiedenis. Zo blijkt koffie maken met de sifon al te bestaan sinds 1830 en was het Toulouse-Lautrecs favoriete manier van koffiedrinken in de Moulin Rouge.

Voor de slow coffees kunt u trouwens uw koffie kiezen: single origin uit Tanzania, Guatemala, Malawi of Ethiopië. Voor de ‘gewone’ koffies gebruiken ze de Campione Barista van Rombouts, een blend van voornamelijk Braziliaanse bonen die al ettelijke prijzen heeft gewonnen. Een tip als u echt niet weet wat te kiezen: de cappuccino is een van de lekkerste en mooiste van de stad, mét blaadje in het melkschuim. Net zoals in de andere etablissementen van Lafontaine staan er ook hier lekkere huisgemaakte sandwiches, slaatjes, cakes en cookies op het menu. Een leuke bar op een toplocatie, inclusief straatterras met zicht op de kerk, gratis wifi en internationale kranten.

open: 7/7, 7.30 > 20.00

02 503 39 99

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni