C1441 moon1

Een tijdlang waren er vrij grote werken aan de gang, maar nu is het resultaat er: La Moon, een nieuwe loungebar aan de Kolenmarkt, de fysieke link tussen Au Soleil en Le Fontainas, om de sympathieke Spaanse Bar Llanes natuurlijk niet te vergeten.

La Moon is de hele dag en een stuk in de nacht open, maar in het interieur is het altijd een beetje nacht door de zwarte muren die ons donkere universum verbeelden.

In dat universum zweven talrijke zonnen, planeten en manen die verdacht veel lijken op sferische metaalkleurige designerlampen die allemaal een lichtjes andere vorm hebben. Het zwarte interieur wordt dus verlicht, ook door het daglicht dat zowel langs de voor- als de achtergevel het café binnen valt.

Het café heeft namelijk vooraan grote ramen die openstaan als het weer het toelaat. Voor die ramen prijkt ook nog eens een uitgebreid terras vanwaar je de passage in de straat en de drukte in de Goede Bijstandkerk kunt gadeslaan.

Binnen zijn behoorlijk wat comfortabele lederen fauteuils neergepoot om in achterover te leunen. Daarachter bevinden zich ook gewone tafels waarop je wat verzorgde sandwiches kunt eten. Op de kleine mezzanine is nog meer plaats.

De specialiteiten van het huis zijn koffie, wijn, cocktails en verse sapjes. Aan de muren hangt ook nog wat kunst, op de salontafels liggen salonboeken en een paar kranten, en tussen alle ruimtestraling door kunt u ook nog een wifisignaal vangen. Toch blijft het nog wat afwachten of we geregeld van een volle maan zullen kunnen spreken.

open vanaf 11.00

02 513 18 78

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni