Café: Kwint Lounge Bar

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
15/04/2010
Stilaan gaat het beter met de horeca op en rond de Kunstberg. Het is nog even wachten op de brasserie van het Paleis voor Schone Kunsten, maar ondertussen kunt u voor een glas wel al terecht in de loungebar van restaurant Kwint

Kwint kijkt in het gerenoveerde congrescentrum Square uit over het centrum van de stad. Door die ligging hadden wij het meteen voor deze plek.

De torens en koepels van stadhuis tot basiliek geven blijk van een grandeur die je mist als je met het hoofd gebogen de Brusselse stoeptegels bestudeert.

De bar van Kwint bevindt zich in de basis van de meterslange sculptuur van de Belgische designer Arne Quinze die door het hele restaurant loopt.

Het nadeel is dat je aan die bar met de rug naar het uitzicht zit, en ook dat de barsculptuur best wat plaats inneemt, zodat de zitjes beperkt zijn. Maar dat kan ook een goede zaak zijn voor wie het rustig wil houden. Bovendien is er een terras op komst en kun je je ook nog altijd terugtrekken in de kleine loungecompartimenten achter de toog.

De prijzen liggen natuurlijk in de lijn van de hoge verwachtingen. Je mag beginnen tellen bij 3 euro voor een softdrink, 3,50 euro voor een koffie of een Jupiler. Je gaat dus maar beter meteen voor een wijntje, een cocktail of een champagnefluit die bij de gelegenheid past.

adres: Kwint Lounge Bar, Kunstberg 1, Brussel - 02-505.95.95, info@kwintbrussels.com
open: maandag > woensdag van 12.00 > 22.30 uur + donderdag > zaterdag van 12.00 > 23.30 uur

02-505.95.95,

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni