C1430 jardin
© Ivan Put

Café: Imagin / Le Jardin Secret

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
10/06/2014

Als het goed is, leveren pop-uptoestanden een bijdrage aan de publieke ruimte door leegstaande panden te bezetten of vergeten parels te valoriseren. Zo was er vorig jaar in de lokettenzaal van de oude ASLK aan de Wolvengracht even een Cointreau Fizz Garden, en zo is er nu nog tot 5 juli in een zijstraat van de Elsensesteenweg de ginbar Le Jardin Secret.

Pop-up?! Pop-up?! Pop-up?! Overal popt er van alles up. En het verschil met de virtuele realiteit is dat je de pop-upstores, -musea, -restaurants en -cafés in de werkelijkheid niet met een eenvoudige muisklik kunt blokkeren. Zo staat er al een tijdje een pop-uprestaurant het Muntplein te ontsieren, een soort commerciële privatisering van een stuk publieke ruimte dat nog niet zo lang geleden met publiek geld en geduld werd heraangelegd.

Maar tot zover het gezeur. Als het goed is, leveren pop-uptoestanden juist een bijdrage aan de publieke ruimte door leegstaande panden te bezetten of vergeten parels te valoriseren. Zo was er vorig jaar in de lokettenzaal van de oude ASLK aan de Wolvengracht even een Cointreau Fizz Garden, en zo is er nu nog tot 5 juli in een zijstraat van de Elsensesteenweg de ginbar Le Jardin Secret.

Deze pop-upbar is gevestigd in de voormalige horecazaak Les Jardins de Bagatelle. Het interieur is op een bijzonder spectaculaire manier gedecoreerd, waardoor de bar en de tuin die eraan vastzit best een bezoekje waard zijn. De ontwerpers kozen voor een verkitschte etnische stijl, omdat de gin-toniccocktail zijn oorsprong vindt in tropische oorden waar malaria bestreden werd met door gin gemaskeerde en in water opgeloste kinine (tonic). De vele bloemen en planten in de tuin verwijzen naar de extracten die ginproducenten vandaag gebruiken om specifieke aroma's te verkrijgen.

Hier kun je geen verschillende soorten gin proberen (nochtans part of the fun and the snobbery omtrent deze sinds vorig jaar weer hippe drank), maar de Bombay Sapphire wordt in combinatie met de tonic van Fever-Tree toch in verschillende hoedanigheden (gepimpte glazen) en met verschillende smaaktoevoegingen (tijm, frambozen, basilicum, zwarte peper) geserveerd.

open: do > za vanaf 17.00

0473 72 96 12

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni