C1413 hortence

Cocktails drinken in de oude ambassade van het Vaticaan, heel erg rock-’n-roll! Daal de trappen af naar de donkere kelder van Hortense en maak kennis met een van Brussels meest intrigerende drankkaarten.

Even duidelijk stellen: de kelder van de nuntiatuur aan de kerk op de Grote Zavel wordt niet meer gebruikt. Vroeger vond je er een wijnhandelaar en sinds iets meer dan een jaar cocktailbar Hortense.

Matthieu en Romina wilden een zaak openen met minder gekende geestrijke dranken van kleine distilleerders. Ze doopten hun bar Hortense, naar een gedicht van hun favoriete dichter Arthur Rimbaud, opgedragen aan een zekere H.

De kaart wisselt om de twee weken, al bleken enkele cocktails zo populair dat ze permanent worden aangeboden: Raging Ginger (met tequila, kruidenlikeur en gemberbier) en The Other Woman (met vermout, bitter en bubbels). Interessante combinaties in een mooi glas. Zonder schreeuwerige kleuren, mierzoete suikerrand of parasolletje.

Het is er pikdonker, met net genoeg kaarslicht om een tafeltje te vinden en de kaart te lezen. Naast de cocktailsuggesties zijn alle klassiekers mogelijk, en als u de geestrijke drank liever puur drinkt, dan kan dat ook. Bij elk drankje krijgt u water en popcorn geserveerd, kwestie van zo lang mogelijk van de avond te kunnen profiteren. Het is niet de bedoeling dat u er ladderzat buiten stapt (tegen 12 euro per glas kan dat een dure zaak worden), maar geniet van de omgeving, uw gezelschap en de drankjes.

Een hongertje stilt u er met wat oesters of Italiaanse beenham, de suggesties wisselen geregeld. Hortense telt zo’n twintig zitjes in de hoofdbar, en nog eens twintig in het tweede deel. Reserveren is een goed idee. Een Raging Ginger bestellen wat ons betreft ook. Het is een variatie op een Dark & Stormy, met een extra kick. Perfect voor de kille winter.

open: wo > zo: 19 > 1.00

02 514 43 47

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni