C1425 good kompany

Café: Good Kompany

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
06/05/2014

Kan voetbal de wereld veranderen? Vincent Kompany vindt waarschijnlijk van wel. De kapitein van de Rode Duivels en Manchester City staat ondertussen aan het roer van verschillende bedrijfjes en initiatieven. Sinds kort hoort daar ook de sportbarketen Good Kompany bij.

Eerste pluspunt: Good Kompany op de Grote Markt komt in de plaats van het schimmige Les Brasseurs de la Grande Place. Daar zijn we bij deze dus ook vanaf. Tweede pluspunt: Good Kompany geeft inderdaad nog een extra dimensie aan het concept ‘sportbar’. Alleen al achter de toog hangen niet minder dan vijf grote schermen. Je zit dus met je neus boven je pint of bord en op de actie.

Voor zowat elk scherm loopt er in Good Kompany ook een meertalige medewerker rond, zodat de bediening vlot verloopt. De inrichting is mooi en modern en biedt verschillende mogelijkheden. Ik weet niet of het zal lukken, maar Good Kompany wil geen exclusief mannencafé zijn en zorgt daarom niet alleen voor een cocktailkaart, maar ook voor enkele hoekjes en kantjes waar de televisie niet per se aan hoeft te staan. Zo stond de tv in de loungeruimte achteraan op de benedenverdieping af toen wij er waren. Boven de zetels hingen daar wel twee ingelijste shirts van Kompany naast een hele reeks schoenen waarmee hij zijn strafschopgebied heeft schoongeveegd.

Ook hogerop hangen nog voetbalshirts (van tegenstanders als Roberto Carlos, Dante, Bonucci en Bellamy), want Good Kompany heeft liefst drie verdiepingen. De bovenste herbergt een zaaltje met zicht op de Grote Markt dat kan worden gehuurd. Het eten wordt met de lift van de keuken op zolder naar beneden gestuurd. De prijzen van de consumpties liggen uiteraard in de categorie die op de Grote Markt geldt. Met een Carlsberg van het vat van 25 cl voor 3,50 euro bent u nog het goedkoopst af. Een lunchmenu kost 15 euro.

open: 7/7

02 540 22 20

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni