C1419 gecko2

Gek, maar in Gecko waren we nog nooit geweest. Het café ligt nochtans op het Sint-Goriksplein, waar een dorstige mens al eens passeert als de nood echt hoog is. Alleen zit Gecko nu eenmaal niet op de hoek waar het zwaartepunt ligt van de nachtelijke activiteiten op het sinds de jaren 1990 nooit meer in slaap gevallen plein.

Degene die, nu het terrasseizoen eraan komt, per se niet uit de boot wil vallen en een uitvalsbasis zoekt naast de overvolle gelegenheden met illustere namen als Zebra Bar, Le Roi des Belges, of Mappa Mundo, kan misschien hier terecht.

Gecko profileert zich als een cocktailbar, en de keuze aan mengvormen van sterke en sterk gekleurde dranken reikt inderdaad verder dan doordeweekse caipirinha's en mojito's. Maar ook de kaart van de bieren en sterke dranken is behoorlijk uitgebreid.

Hoewel Gecko in de naamgeving een beetje hint naar zon en strand, is het interieur behoorlijk donker, met veel grijs, zwart en donkerrood. De zonnige associaties keren wel terug in de toog, die belegd is met kleurige stukjes mozaïek die ons ook doen denken aan Java Bar vlakbij, maar nog meer aan het door Gaudí vormgegeven diertje dat in het Park Güell in Barcelona zo drukt bezocht wordt.

Kleine sporen van slijtage laten zien dat hier geregeld gefeest wordt door het non-descripte publiek dat het Sint-Goriksplein aantrekt. Twee zithoeken met zeteltjes zorgen nauwelijks voor een rustpunt in de al bij al kleine ruimte. Omdat de zon hier al van 's morgens vroeg op het ruime terras schijnt, is Gecko eveneens geschikt voor een onderonsje met koffie of krant, of een kleine lunch. Gecko heeft namelijk ook een uitgebreide kaart met kleine gerechten zoals cheeseburgers, ballekes in tomatensaus, pasta, salades, ijs en smoothies.

open: ma > do van 9 > 2.00 - vr & za van 10 > 3.00 - zo van 11 > 0.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni