1419 de haus3
© Ivan Put

Er is een nieuw café op de Elsensesteenweg, en wat voor een! Dat eigenaars Pierre en Nassim niet aan hun proefstuk toe zijn, merk je meteen. Samen deden ze ook al Kobob en L’Amour Fou open. De Haus is hun eerste bar.

De Haus vind je vlak naast L’Amour Fou, in een pand waar vroeger een populair Portugees restaurant en een Turkse bar huisden. Inspiratie voor De Haus vond het duo in Berlijn.

Als je in de bar binnenstapt kom je terecht in een soort living met zetels en een bibliotheek, wat verder waan je je in de keuken waar je aan het aanrecht kunt aanschuiven. Het grootste deel bevindt zich ter hoogte van de ruime bar en helemaal achteraan is er een rokersruimte, ingericht als een Engels salon met houten muurpanelen. Alles samen kunnen zo’n 100 mensen tegelijk een zitje vinden.

De bar opent rond 16.00 uur. Begin rustig met een espresso (met bonen van OR-koffie), gevolgd door een glas biodynamische wijn. Of vlieg er meteen in en ga voor een stevige cocktail of een van de vele geestrijke dranken. De Haus heeft een indrukwekkende lijst gin met aangepaste tonic, en is volgens ons de eerste ginbar van Brussel. Whisky- en rumliefhebbers hebben trouwens ook niet te klagen. Een knagende honger stil je er met wat Belgische kaas, beenham of het eenvoudige gerecht van de dag.

De focus ligt bij De Haus vooral op de drankkaart. En op gezelligheid, want de bedoeling is dat de klanten er zowel naar de muziek kunnen luisteren als een goed gesprek voeren; De Haus is zeker geen discotheek.

Als je ergens een groen bolletje ziet, ligt dat niet (noodzakelijk) aan de drank. Stoelen, houten bierkisten en ander meubilair met zo’n stip zijn namelijk te koop. Op die manier verandert het interieur geleidelijk aan. Oh ja, de toiletten zijn ook de moeite: met slangen op de muur en felgroene planten waan je je in een soort jungle. Kan psychedelisch worden na een glas te veel.

open: wo, do & zo van 16.00 > 3.00 + vr & za van 16.00 > 5.00

02 503 21 95

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni