Café: Chalet du Laerbeek

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
25/04/2010
Het is lente, de narcissen kwaken en de kikkers staan in bloei. Tijd om een wandeling te maken in een of ander stukje vrije natuur. In Jette zijn er zo nog wel wat stukjes voorhanden.

U kunt er bijvoorbeeld de combinatie maken van het moeras van Jette, het Poelbos en het Laarbeekbos (samen het Koning Boudewijnpark). Een perfect eindpunt voor zo'n wandeling is dan de Chalet du Laerbeek, een imposant gebouwtje in Engelse cottagestijl dat kan bogen op een groot terras met uitzicht op een idyllische waterpartij.

Het interieur van de chalet ziet er wel iets minder idyllisch uit, maar het ligt wel op de weg naar de toiletten die u na uw wandeling misschien wilt gebruiken. De Chalet du Laerbeek is alle dagen al van in de voormiddag open. 's Avonds is het terras ook verlicht. Een extra troef is het grasveld en de speeltuin vlakbij, waar u de kinderen kunt loslaten terwijl u de kaart van spijs en drank raadpleegt.

Over de kwaliteit van de keuken spreken we ons niet uit − de kaart gaat duidelijk voorbij aan de obligate snacks − maar het is belangrijk om te signaleren dat je hier ook terechtkunt voor typische taverneaangelegenheden als pannenkoeken, milkshakes en een hele reeks ijscoupes. Dorstlessers zijn er ook genoeg. Een kriek of een witte wijn smaken erg goed in deze tijd van het jaar.

:: Chalet du Laerbeek
Koning Boudewijnpark, Laarbeeklaan 145, Jette - 02-478.08.88 - info@laerbeek.be
open: 7/7 van 10 > 22.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni