De diepe Marollen zijn over het algemeen natuurlijk een oord van folklore en nostalgie. Daar is niets mis mee, maar het kan geen kwaad dat ook een jong publiek er 's avonds zijn gading kan vinden, zonder dat daarvoor meteen een nachtje Fuse moet worden geboekt. Voor hen is er nu café-restaurant Chaff, een tent met een aangenaam terras op het Vossenplein waar het jonge alternatieve volk zich thuis zal voelen.

Toen we er binnenstapten hoorden we zowaar The Sisters of Mercy en Sonic Youth uit de boxen herrijzen. Het café lijkt uit twee aparte compartimenten te bestaan. Er worden regelmatig concerten georganiseerd, er hangt kunst aan de muur en er is een dj-bar die druk gebezigd wordt. Op donderdagavonden melden zich hier een hele hoop kandidaten om in groep geavanceerde gezelschapsspelen te spelen.

Iets eten kan hier zowel 's ochtends en rond de middag als 's avonds. Op de drankkaart staan Orval, Westmalle, Lindemans en La Chouffe, maar ook verdraaid lekkere koffie en een heel breed assortiment thee. Ook het eten wordt erg geapprecieerd.

Vossenplein 21 pl. du Jeu de Balle, Brussel/Bruxelles, 02-502.58.48, infos@chaff-restaurant.com, www.chaff-restaurant.be
gesl./fer.closed ma/lu/Mo & zo-middag/di midi/Su lunch

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni