C1416 egalite1

Café: Café Égalité

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
04/03/2014

Het Sint-Gillisvoorplein zal over afzienbare tijd helemaal worden heraangelegd. De Brusselse landschapsarchitect Bas Smets won de wedstrijd die de gemeente uitschreef en belooft van het voorplein nog een beter plein te maken. Tant mieux voor de vele horecazaken die er nu al de levendige sfeer bepalen. Een van de cafés op het voorplein die we op deze plek nog niet aan bod hebben laten komen, is Café Égalité.

Dat is alvast een goede naam voor een café dat ook inhoudelijk best wat te bieden heeft. Égalité wordt uitgebaat door Hasan en is gespecialiseerd in Belgische bieren. Dat zal je niet ontgaan als je er binnenstapt, want de muren zijn vol getimmerd met houten panelen, waarop in zwarte viltstift – een beetje op ambachtelijke wijze – de namen van de ambachtelijke bieren worden vermeld, telkens met wat uitleg over hun smaak en herkomst.

De houten panelen bepalen voor een groot deel de sfeer van deze zaak die verder nog kan bogen op twee barokke lusters, groen geschilderde gipsmoulures aan het plafond en een grote spiegel, een donker achterafzaaltje met een laag plafond, wat decoratieve koperen blaasinstrumenten, en een koperen portret van good old Peter Paul Rubens naast een lelijke digitale jukebox.

Er is ook een aparte wc voor dames, wat extra punten oplevert. De bieren worden bovendien op de goede temperatuur bewaard in ijskasten – wat in andere cafés niet altijd het geval is. Spijtig genoeg zijn die ijskasten ook lichtbakken die de sfeer wat breken. Zo wordt Café Égalité wel een erg eclectisch geheel dat net iets te rommelig is. De brasserie is alle dagen vierentwintig uur op vierentwintig open. Vooral ’s avonds en in de zomer op het terras kan het er druk zijn.

open: 7/7, 24/24

0486 03 39 50

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni