C1426 bocca-moka

Café: Bocca Moka

Katrien Lindemans
© Agenda Magazine
14/05/2014

Op een druilerige ochtend trok een reclamebord met “Coffee is the most important meal of the day” de aandacht. En zo belandde ondergetekende in nieuwe koffiebar Bocca Moka op de Charleroisesteenweg. Wat een ontdekking!

Ook al is de bar nog maar net open, het borrelde er al van de activiteit. Eigenares Karina komt oorspronkelijk uit Kurkestan, maar woont al 16 jaar in België. Ze drinkt koffie van zo lang ze het zich kan herinneren en merkte dat Brussel duidelijk achterophinkte wat koffie en koffiebars betreft.

Bij Bocca Moka biedt ze verschillende ‘brouwprocessen’ aan. De French press en AeroPress kent u ondertussen wellicht al, hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de Italiaanse Moka Express. Maar, had u al gehoord van de Japanse sifon? Via een halogeenlamp wordt het water opgewarmd, de koffie komt terecht in een soort zandlopervorm en wordt automatisch gefilterd. Een vijftal minuutjes later is de drank klaar: een licht en waanzinnig lekker kopje koffie, boordevol smaak. Slow coffee, heet dat dan. Zeker het wachten waard.

Binnen enkele weken heeft Karina als enige in ons land moleculaire koffie op het menu staan, een koffie-ervaring die uren kan duren en wat lijkt op het roken van een waterpijp. Voor wie dit allemaal een stap te ver gaat, staan er ook espresso’s en cappuccino’s op de kaart, gemaakt met de Aurelia II, de Ferrari van de koffiemachines. Een latte macchiato met een shot vanille- of karamelsiroop kan ook. Of probeer eens een barraquito, een specialiteit uit Tenerife met gecondenseerde zoete melk, melkschuim en kaneel.

En om te eten: ontbijtkoeken, cookies, muffins, cake en een lijstje New Yorkse bagels voor de lunch. Het interieur bleef sober, met (koffie)bruine muren en overal stopcontacten om laptops en dergelijke aan te sluiten. Koffie en koffietoestellen zijn te koop. En nog een pluspunt: het ruime tuinterras!

open: ma > vr van 8 > 18.30 + za van 10 > 18.30 & zo: 10 > 16.00

0488 09 55 44

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni