C1443 77bar

Onlangs was het weer kermis in Jette. Daardoor kreeg het nog steeds heraangelegde Kardinaal Mercierplein 's avonds nog meer volk over zich heen dan normaal. Maar de horeca lijkt er ook op andere momenten vrij goede zaken te doen. Wie ernaartoe trekt – en dat kan met trein, tram, bus en Villo! – heeft nog altijd de keuze tussen behoorlijk wat etablissementen. Wij kozen dit keer voor 77 Bar.

Deze alternatieve jongerenkeet is gevestigd in wat zowat het smalste huis van Jette moet zijn. Heel veel bewegingsruimte is er dus niet, maar dat bevordert juist de gezelligheid. En als het echt te vol zit, is er altijd nog de ruimte op de verdieping, of, bij goed weer, het terras.

77 Bar is het geestes- en ook wel een beetje het zorgenkind van de energieke en joviale uitbater Chris. Chris kon recente btw-perikelen gelukkig overwinnen dankzij een rondje crowdfunding, bij dezelfde crowd die zijn café goed genegen is.

Ook tijdens de kermis bleek nog maar eens dat dit café over een loyale achterban beschikt. Chris is dan ook iemand die met iedereen een babbeltje kan slaan. Een toogdebat over democratie, het kan hier op elk moment van de dag.

Over goede bieren of gedistilleerde dranken kan er ook geredetwist worden, want de ijskast en de toog van 77 Bar staan vol met diverse ambachtelijke bieren en fijne single malts.

Muziek is een ander mogelijk gespreksonderwerp. De muren hangen vol met posters van bekende groepen en affiches van minder bekende, en dus is ook de muziek die door de boxen schalt naar behoren: of die nu van dj's, van livegroepen of uit de platenkast afkomstig is. En ten slotte is er ook nog sport, want ook tijdens het afgelopen WK was het hier een hele begankenis.

open: di > zo van 18 > 1.00

0476 28 94 64

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni