catch SDC10075

BYWS houdt opendeurdag: Catch met impact

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
17/12/2014

Brussels Young Wrestling Style (BYWS) smijt zijn deuren open. Zondag trakteren ze Brusselaars vanaf zes jaar op verschillende workshops, gevolgd door Big Impact 2. Catch van hoog niveau verzekerd.

“Een oefening waarbij je een bal probeert af te schermen voor je tegenstander, een spel waarbij je de kousen van de tegenpartij probeert af te nemen; dat zijn het soort oefeningen die de jongste deelnemers voorgeschoteld zullen krijgen,” vertelt Roel Noukens (33) van Buurtsport Brussel, die mee instaat voor de ondersteuning van BYWS. “Dat zijn het soort oefeningen die de basis van het worstelen aanleren. Dat is eerder voor de jongere sporters, die vanaf hun zesde mogen deelnemen. Maar ook wie achttien of ouder is, mag zeker langskomen.”

De opendeurdag combineert actieve workshops met demonstraties waarin de leerlingen van BYWS tonen wat ze kunnen. De sportzaal van De Kleurdoos opent om drie uur zijn deuren en een halfuur later beginnen de serieuze zaken.

“Je kunt de dag indelen in twee blokken: in de loop van de namiddag de opendeurdag waarin we interactief bezig zullen zijn met de bezoekers, ‘s avonds is er in dezelfde zaal het derde luik van een competitie waarin onze leden zich meten met catchers uit de buurlanden. Daar zullen de toeschouwers catch van hoog niveau te zien krijgen.”

Shaolin Showman Colorado
Op het programma van Big Impact 2 staan verschillende matchen die heel wat show beloven op te leveren. De toeschouwers zullen te zien krijgen waar de leerlingen van BYWS naar toewerken. Hun lesgever, Shaolin Showman Colorado, stapt zelfs in de ring. Hij neemt het op tegen Fransman Heddi Karaoui, kampioen van de World Wrestling Association.

“Het zal om de knikkers gaan, ik verwacht er dus wel veel van. Dit soort evenementen en de aandacht die we krijgen in de pers draagt bij tot de erkenning en de uitstraling van de club. Dat straalt ook af op de jongeren, het toont dat ze samen met hun lesgevers goed werk leveren. Wat 2015 gaat brengen weet ik nog niet precies. Maar men mag nog wat van BYWS verwachten.”

Tickets voor Big Impact 2 kosten zeven euro, jongeren onder de twaalf jaar betalen vijf euro. Reserveren kan via officialbyws@hotmail.fr.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni