Buurt bezet moestuin in Marollen

SDS
© brusselnieuws.be
18/08/2014

Buurtbewoners van een 'illegale' moestuin in de Marollen hebben maandagochtend de bouwvakkers tegengehouden die normaal met werken zouden beginnen op het perceel.

Een vijftigtal mensen waren vanochtend al om zes uur uit de veren en op post op het terrein op de hoek van de Huidevettersstraat en de Krakeelstraat.

Een vrachtwagen met bouwvakkers passeerde, maar reed door na het zien van de betogers. Dat is te zien in een filmpje die de actiegroep op hun site heeft gepost.

“Ze namen een foto van ons en zijn toen doorgereden”, zegt Cécile Boche, een van de woordvoersters van de buurt maandagmiddag aan brusselnieuws.be.

Sociale functie
Een buurtbewoner, Léonard Clarys, begon in maart met een moestuintje op het al jaren braakliggende terrein, waarop normaal vandaag werken moesten beginnen voor de bouw van vier sociale woningen.

De Stad biedt inmiddels een alternatieve plek aan voor een moestuin, maar volgens het buurtcomité bestaat die gewoon uit bakken op een terrein dat minder centraal gelegen is. Zij willen het huidige groen, ‘dat ook een sociale functie heeft’, behouden.

Op dit moment wordt de moestuin nog altijd bezet door de betogers, die zich om half twee beraden over hoe het nu verder moet. Volgens Boche is er geen politie langs geweest.

Een woordvoerder van burgemeester Mayeur (PS) kon geen uitleg geven over de stand van zaken. De politie weigert commentaar en verwijst door naar het stadhuis.

'Dit tuintje heeft de sfeer hier echt veranderd'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni