Winterpret c fabonthemoon

Buren Winterpret: 'Nauwelijks verbetering'

© brusselnieuws.be
05/01/2015

Het bewonerscomité van de Sint-Katelijnewijk is niet tevreden met de manier waarop de Stad de kerstmarkt Winterpret heeft aangepakt. 'Veel beloven, maar weinig geven, dat is de teneur.'

De bewoners van de buurt rond de Vismarkt klagen al langer over de gevolgen van de immer uitdijende kerstmarkt op het dagelijkse leven. De kerstmarkt zorgt voor heel wat overlast en mobiliteitsproblemen.

Afgelopen najaar startten er gesprekken tussen het stadsbestuur en de bewoners. Een aantal van hun grieven zouden worden aangepakt.

Maar volgens Jo Struyven van het bewonerscomité Brussel-Centrum is daar uiteindelijk weinig van in huis gekomen. “Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vreugde leven. En die zotten zijn wij”, zegt hij.

“We vroegen een kleinere markt, maar er stonden net meer chalets op de Vismarkt. Er kwamen openbare toiletten, maar die werden nauwelijks schoongemaakt. Het verkeer stond bij momenten volledig vast door het nieuwe mobiliteitsplan. En van een echte dialoog, een van onze eisen, kun je nauwelijks spreken als je op geen enkele mail een antwoord krijgt.”

De parkeerproblemen voor de bewoners waren dit jaar wat minder groot, maar zijn volgens Struyven opgeschoven naar de Nieuwe Graanmarkt. “En er waren mensen die met een kraampje op de kerstmarkt stonden, die hier een maand lang verkeerd parkeerden, zonder dat ze beboet werden.”

Volgens de organisatie bezochten dit jaar 1,5 miljoen mensen Winterpret.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni